Wie ben ik?

Photographie de la Souris, oftewel Muizenfotografie, is begonnen vanuit mijn passie voor fotograferen. Als kind ben ik opgevoed met een vader die graag en veel fotografeerde. Deze passie heb ik overgenomen. Ik fotografeer graag schoonheid en emotie in al haar facetten, in de natuur, in liefde, in sfeer, in personen. Want -wanneer je het wilt zien- is er zoveel schoonheid om ons heen!

Als hobby fotograaf heb ik een basiscursus fotograferen gedaan en intervisie tussen fotografen onder begeleiding van een docent. Daarnaast blijf ik leren van continu intervisie, vakbladen, volgen workshops en gewoon door te doen. Om mezelf uit te dagen doe ik mee met het fotografenspel Gurushots, waar ik inmiddels het Master-level heb behaald.  In 2016 heb ik een visagie opleiding gevolgd en afgerond, zodat ik mijn aanbod is verbreed en ik ook in staat ben om net dat te accentueren wat iemand uniek maakt. 

 

Apparatuur: Momenteel werk ik voornamelijk met fullframe camera's met diverse prime objectieven (Nikon). 

 

De naam Photographie de la Souris is ontstaan vanuit mijn meisjesnaam: Muis. Het logo geeft de combinatie van fotografie en een muis duidelijk weer (ontworpen door Fermon Withaar).

 

Mijn naam is Marieke Jongsma-Muis, 45 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen en wonende in Bruchterveld (gemeente Hardenberg). 

 

Ik werk drie dagen in de week als HR-adviseur in het basisonderwijs. Naast fotografie heb ik nog diverse andere hobby's, zoals zingen, gitaar spelen en creatief bezig zijn met andere zaken (o.a. naaien).

credits: Henriette Tamminga
credits: Henriette Tamminga